28 kwietnia 2020, już po raz trzeci szefowie kuchni restauracji z całej Polski zmierzą się w wielkiej bitwie o tytuł „Pogromcy Szparagów”. To niełatwe zadanie, bo okazuje się, że to warzywo dla wielu nadal pozostaje tajemnicą.

W zmaganiach może wziąć udział każda restauracja, która przyśle zgłoszenie zgodnie z regulaminem i zostanie dopuszczona do konkursu. Warto się postarać, bo jest o co się bić 🙂

Tym razem konkurs odbędzie się w pięknym miejscu przywodzącym na myśl słoneczną Hiszpanię – Apartamenty Restauracja ZA MUREM na poznańskim Fabianowie 39 i dwuosobowe drużyny zmierzą się z daniem głównym i deserami.

Program tego dnia będzie bardzo bogaty, bo czeka nas nie tylko konkursowe gotowanie na żywo przy publiczności, ale też pokazy i… targi, bo nasi partnerzy pokażą najlepsze swoje produkty i nowości.

W ubiegłych latach laureatami zostali:
I edycja 2018:
W kategorii Przystawka:
1. Winestone Mercure Poznan Centrum
2. Prywatka Poznań
3. Egoist – Horn of plenty

W kategorii Danie Główne:
1. IL Padrino Restaurant
2. Ristorante benePosto z Wrocławia
3. Prywatka Szczecin

II edycja Hotel Altus Poznań Old Town
W kategorii Przystawka:
1.IL Padrino Restaurant (Poznań)
2 NIFTY No. 20 – PURO Hotels Poznań
3 Republika Róż (Poznań)

W kategorii Danie Główne:
1. NIFTY No. 20 (PURO Hotels
2. Restauracja Grodzka12 Kuchnia Waldemara (Leszno)
3 .Republika Róż (Poznań)

POGROMCA Szparagów: Nifty No.20

REGULAMIN DO POBRANIA: regulamin III konkurs kulinarny Pogromcy Szparagów